logotyp

Mejerihantverk i världsklass

LÖFSTA STEKAREN

”Själv älskar jag haloumi och ville därför testa hur det skulle bli med den feta, smakrika mjölken från Löfstas jerseykor. Resultatet har blivit en mycket uppskattad ost att steka, grilla eller baka hel i ugn. Stekaren är en förlängning av den söta, smakrika mjölken som är så unik för Löfsta och dess naturbetesmarker”

INNEHÅLL: Opastöriserad mjölk, mjölksyrakultur, löpe, salt

TYP: Haloumityp

MJÖLK: Jerseyko, fjällko

BETE: Naturbete med bland annat darrgräs, backnejlika, brudbröd, prästkrage, gullviva, nattviol och kattfot liksom kummin, kärringtand, förgätmigej och ängsviol.

MÖGEL: -

FETTHALT: Cirka 40%

LAGRING: -

KARAKTÄR: I stekaren är de örter som korna betat mycket tydlig i smaken. Osten är fyllig, och vegetalt blommig med intensiv sälta. När den grillas eller steks kommer knäckiga smör- och kolatoner fram.

VIKT: Cirka 800 g. Säljs hel och halv.

SERVERA TILL: Ett rött, fylligt och fruktdrivet vin är fantastiskt gott till. Exempelvis: Seghesio Sonoma Zinfandel (22562)

TILLBEHÖR: Stekaren är lika god som varmrätt till en sallad som till dessert med söta tillbehör.


‹  Tillbaka till ostarna